Nieuws

Nieuws

18 november 2022 – Tijd gemaakt voor een update van de website. In 2020 en 2021 brak er een ‘pandemie’ uit – aldus de overheid. CORONA was in de wereld geschopt: MONDKAPJES en AFSTAND HOUDEN, zelfs een LOCKDOWN en niet te vergeten QR-CODE VERPLICHT! AKP deed niet mee aan die oplichterij en weigerde geluid bij optredens te verzorgen als er een vorm van ‘APARTHEID‘ werd gehanteerd, dmv die QR-codes etc. Veel optredens gingen niet door, de horeca moest en zou kapot… Het standpunt is niet veranderd: AKP weigert aan ‘het narratief’ mee te werken. Maar de overheid heeft de teugels weer even laten vieren, er mag weer muziek gemaakt worden – zonder restricties, zolang het duurt… Enfin, twee nieuwe filmpjes geplaatst in de rubriek BLUES, een tribute aan Eric Clapton door Claptunes.

+++ OUD +++ NIEUWS +++

8 februari 2019 – Hoogste tijd voor de jaarlijkse update van de website: alles weer even actualiseren en video’s van het afgelopen jaar toevoegen! Er waren weer mooie optredens waaronder die van eighties-tribute band The Wave, U2-tribute band Mount Temple en Mink DeVille tribute band BanDeVille. Tribute-bands are hot these days… En niet te vergeten de intieme optredens in het vestzaktheater en Grand Café van De Pluk in Geldermalsen, met o.a. Guy Davis.

+++ OUD +++ NIEUWS +++

7 februari 2018 – De rubriek audio/video werd veeeeeeeel te groot, het openen en downloaden duurde steeds langer – dus deze pagina omgebouwd naar “muzieksoorten“, voor zover muziek in een hokje te duwen is… Meteen ook de http:// site omgezet naar het veiligere https://, maar daar merkt verder niemand wat van (wie wat tegenkomt: meld het aub, dat wordt zeer op prijs gesteld). Tot slot van dit nieuwsitem een TIP voor de Mink DeVille fans (en de Willy DeVille fans uiteraard…): op zaterdag 21 april 2018 is er een reünie annex fanclubdag, in zaal Hoeflo in Harfsen (bij Apeldoorn/Zutphen), met o.a. een optreden van BanDeVille. Sound & light by AnyKey Productions – komt allen!

+++ OUD +++ NIEUWS +++

20 januari 2018 – Weer een paar heel mooie video’s toegevoegd aan de rubriek Audio/Video: van een korenmiddag in een feesttent tot Amber Gomaa in de Popronde.

+++ OUD +++ NIEUWS +++

18 september 2017 – Enkele video’s toegevoegd aan de rubriek Audio/Video: een dubbeloptreden bij Jazz bij de Molen in Elden/Arnhem, een sfeerimpressie van het feest bij het 60-jarig bestaan van Café ’t Haantje in Nijmegen (met o.a. Clemens van de Ven) en een kort filmpje op een prachtlocatie in Ermelo: Hotel de Heerlickheijd. Deze optredens werden uitversterkt met de nieuwe supercompacte PA-installatie, klinkt top en neemt bijna geen ruimte in! De zaal- en monitormix werd gedaan met de nieuwe Allen&Heath digitale mixer, icm een iPad. Geen “mengpaneel-eiland” in de zaal meer nodig, alle ruimte voor het publiek!

+++ OUD +++ NIEUWS +++

4 maart 2017 – Diverse evenementen/optredens toegevoegd aan de referentielijst, van Venray tot Amsterdam.

+++ OUD +++ NIEUWS +++

14 januari 2016 – Twee video’s toegevoegd aan de rubriek Audio/Video, opgenomen in MFC De Pluk in Geldermalsen. Een fantastisch optreden van Little Steve, Robin van Roon, Bas Janssen, Jan Markus en Jeffrey van Duffelen – de Super Blues Session georganiseerd door de Stichting Betuws Blues & Jazz Promotion.

+++ OUD +++ NIEUWS +++

28 januari 2015 – Diverse video’s toegevoegd aan de rubriek Audio/Video, met optredens van Rob Orlemans & Half Past Midnight, Sunday Blues Ede met Little Steve and the Big Beat, Club Funk in Amersfoort met Preston Shannon & The Fuzzy Licks, een optreden van Don’t Look Back in Duitsland en de Ted Easton Tributeband samen met de Jurbena Jazzband in Elden, bij Arnhem.

+++ OUD +++ NIEUWS +++

30 november 2013 – De Tielse bluesrock formatie Rob Orlemans & Half Past Midnight als afsluiter van de blueskroegentocht in Wijk bij Duurstede. AnyKey Productions regelde geluid en licht, in de rubriek Audio-Video staat de video.

Foto Orlemans Pakhuis 20131130 821b q90

7 september 2013 – Café Loburg heeft een nieuwe eigenaar en bij de ‘Grand reopening’ speelde Little Steve & the Big Beat. Loburg heeft een nieuwe geluidsinstallatie, AnyKey Productions verzorgde op verzoek van de band het geluid.

En dat was nog niet zo eenvoudig, want Little Steve speelde terwijl het restaurant boven het café geopend was, dus het moest vooral niet te hard… De (huis)geluidsinstallatie is gebouwd voor power, met erg veel laag. Oplossing: eigen (digitale) mengtafel mee, helft van de monitorboxen weg, versterkers van de band ‘strategisch’ opstellen, bijna alle lage tonen uit de PA en alleen versterken wat er echt nodig is. Het resultaat ziet en hoort u hier!

Little Steve foto's

+++ OUD +++ NIEUWS +++

6 april 2013 – Groot feest in Wageningen: in 2013 is Wageningen 750 jaar stad. Dat moet groots gevierd worden, in april met een ‘muziekweek’. Vrijwilligers van Jazz at the Rhine Town Club – die dit jaar overigens zelf hun 35-jarig bestaan vierden – organiseerden samen met de Stichting Music Event 2013 een muzikaal feest in en rond Theater Junushoff.

Er werd een prachtige Spiegeltent gehuurd voor de diverse optredens en voor zaterdag 6 april werd AnyKey Productions ingehuurd om het geluid en licht te verzorgen. “We willen gewoon een goed geluid“, aldus een van de bestuursleden. Eerder verzorgde AnyKey Productions het geluid bij het Rhine Town Jazz Festival, in het Hof van Wageningen (voorheen Wicc), in meerdere zalen. Dat was goed bevallen, dus of AnyKey de uitdaging in de Spiegeltent wilde aangaan…

IMG_3046 Kempisch Danspaleis (Spiegeltent)

Spiegeltent Wageningen

Want dat het een uitdaging is om in zo’n bijzondere tent voor een “goed geluid” te zorgen, dat bleek op de andere dagen. Het publiek zit niet alleen vóór het podium, maar ook in de zitjes links en rechts naast het podium. Waar andere geluidsverhuurders grote stapels boxen vóór het podium plaatsten – en daarmee zicht wegnamen voor het publiek van opzij – plaatste AnyKey Productions een paar 300W topjes, hoog op een statief. En om het publiek links en rechts te voorzien van een goed geluid stonden er nog eens twee topkasten per kant extra, voor een goede spreiding. De 2x600W laagkasten stonden verdekt opgesteld naast het podium, waardoor er overal in de tent een aangenaam geluid was – voor het héle publiek.

Er waren optredens van Bor Bor and the Magilla’s, de Central Heat Big Band en – speciaal uit the USA ingevlogen – mr. Leon Blue, begeleid door Double-H Boogie Blues, Henk Huisman en Frans van de Sluis. Kijk voor een sfeerimpressie bij de rubriek Audio/Video, daar vindt u een YouTube filmpje van ca 15 minuten, een mooie sfeerimpressie van deze bijzondere avond in de Spiegeltent in Wageningen.

+++ OUD +++ NIEUWS +++

19 maart 2013 – Afgelopen zondagmiddag was er muziek in de Neder-Betuwe: de eerste editie van ‘Zondagmiddag LIVE’ in dorpshuis Ons Tehuis in IJzendoorn. Om half drie druppelden de eerste bezoekers nog wat onwennig binnen maar toen de ‘Local Heroes’ de aftrap gaven om drie uur was het al gezellig druk.

Zondagmiddag LIVE wordt georganiseerd door Stichting Kwartaal, in 1984 opgericht door de destijds fameuze band ‘Kwartaal‘. Wie herinnert zich niet het optreden in ‘de Tent‘, het oude dorpshuis aan de Keizerstraat, met Jacques “Een man mag niet huilen” Herp? Het publiek stond op de tafels, de oude romneyloods barstte uit z’n voegen.

Stichtingsvoorzitter Viola van Lier: “Dat was geweldig, Kwartaal had een grote fanclub destijds, ook al wilde Giel, Wil en Adrie maar één keer per kwartaal spelen – vandaar ook de naam trouwens. Met de carnaval kwam er zelfs een hele bus uit IJzendoorn naar Meijel, om daar met Kwartaal feest te komen vieren. De band is jaren geleden gestopt en er is nog een keer een reünie geweest, in het nieuwe dorpshuis. Maar de stichting bestaat nog steeds en we vonden het tijd ‘live muziek’ nieuw leven in te blazen in IJzendoorn. Want ons doel is ‘het bevorderen van de muziekbeoefening’, in de ruimste zin des woords, zoals dat zo mooi heet. En muziek luisteren stimuleert om zélf muziek te gaan maken, zo is onze ervaring.”

Jan Woldberg, fractievoorzitter van de PvdA in de gemeente, ex-bassist en mede initiatiefnemer van Zondagmiddag LIVE: “Het was geweldig, boven verwachting. En gelukkig was André ‘Reverend Redleg’ Roodbeen, de gitarist/zanger van Lookin’ 4 Blues weer voldoende hersteld van z’n griep, we waren al aan het rondbellen voor een vervangende band maar dat was niet nodig. Samen met bassist ‘Brother D’ Dick Broekharst en ‘Sticky’ Dick Geurtsen zetten ze een spetterend optreden neer.”

Met ongeveer 75 bezoekers was het gezellig in de – speciaal voor de gelegenheid iets verkleinde – zaal van Ons Tehuis. Woldberg: “Het is altijd afwachten of mensen de weg naar zoiets nieuws weten te vinden, dus we hadden een deel van de zaal afgezet en een eigen podium gebouwd. We zijn pas kort geleden gaan brainstormen hoe we het zouden gaan aanpakken en waar we het zouden doen. Maar de mensen van Ons Tehuis in IJzendoorn waren meteen enthousiast en werkten graag mee. Ze zijn daar ook wel wat gewend, in het verleden speelden Brainbox, Kaz Lux en Barrelhouse er bijvoorbeeld, voor een afgeladen zaal. Daar gaan wij nu rustig aan weer aan bouwen.”

De organisatoren kijken al vol verwachting uit naar de volgende editie van Zondagmiddag LIVE, met de unieke sessieband ‘Orlemans – Courbois – Stout’, voor onvervalste bluesrock. De aanmeldingen van muzikanten en bands stromen van alle kanten binnen. Tineke Schoemaker van Barrelhouse – vorige week nog te zien in Wijk bij Duurstede – gaf aan graag weer in IJzendoorn te komen spelen, volgend jaar bijvoorbeeld, bij hun 40e bestaan. Mike Donkers, gitarist van Mike And The Mellotones wil graag een keer met z’n hele band komen. Zondag speelde hij samen met z’n bassist al een aantal nummers mee, bij de Local Heroes sessie.

Van Lier: “Ook Flavium, bekend van de hit ‘Nightlife’, heeft al geïnformeerd of ze op Zondagmiddag LIVE mogen komen. Dus houd de website zondagmiddaglive.nl in de gaten en meld je aan voor de nieuwsbrief, dan blijf je op de hoogte. En zet 21 april in de agenda, dat belooft een knallend optreden te worden. De fans van Rob Orlemans belden al of ze al kaartjes konden kopen!”

+++ OUD +++ NIEUWS +++

1 maart 2013, IJzendoorn – Een nieuw initiatief van de Stichting Kwartaal ism Dorpshuis ‘Ons Tehuis’ en AnyKey Productions: Zondagmiddag Live! In de jaren ’80 en ’90 was live muziek de standaard voor muziekliefhebbers in de Betuwe, met optredens van beroemdheden als Kaz Lux, Brainbox, Julian Sas, Barrelhouse en vele anderen. Maar waar vind je dat nog? Tijd voor actie!

Sas-Cuby-Lux 500b

Ism AnyKey Productions blaast de Stichting Kwartaal in Dorpshuis Ons Tehuis IJzendoorn live muziek nieuw leven in. Op zondagmiddag 17 maart gaat het biljart aan de kant, er wordt ruimte vrijgemaakt voor good old music!

Posters IJZ 20130317 L4B transition

De aftrap wordt gegeven door de regionale bluesformatie Lookin’ 4 Blues. Deze band staat garant voor swingende blues, veelvuldig wordt afgeweken van de platgetreden paden. Voorafgaand aan elk concert kregen regionale muzikanten de kans het podium betreden, voor een muzikale Local Heroes Sessie.

+++ NOG OUDER +++ NIEUWS +++

11 april 2012, Ede – Het optreden van Barrelhouse in Brasserie de Plantage was nóg mooier dan in 2009! Er kwam veel publiek naar de Sunday Blues in Ede en zoals gebruikelijk bij festivals wordt er ‘geshopt’: overal even kijken en luisteren om vooral niets te missen. Maar niet bij de Plantage: daar was op een gegeven moment zó vol dat zangeres Tineke Schoemaker namens de bedrijfleiding verzocht vooral ook bóven plaats te nemen, om ook anderen de kans te geven het optreden bij te wonen.

Zeer kenmerkend voor het optreden van Barrelhouse in de Plantage op deze zondag was een opmerking van een bezoeker die pas na zessen binnen kwam lopen: “Jammer dat ik hier niet eerder naar toe ben gegaan. Ik ben een Jan Akkerman fan, maar Barrelhouse hier in de Plantage is een feest! Wat een geweldige muziek, wat een sfeer!” Voor wie het gemist heeft hieronder enkele video’s om een indruk te krijgen. Turn up the volume!

+++   +++   +++

1 april 2012, Ede – Het was even wennen voor Barrelhouse, tijdens de Sunday Blues 2009: geen podium en publiek rondom de band? Dát is nou juist het bijzondere in Brasserie de Plantage. De reacties van publiek en pers over dit unieke optreden in the round waren fantastisch. Ook voor Barrelhouse was het een feest, hier wilden ze elke maand wel optreden! Zondagmiddag 1 april 2012 zijn ze d’r weer!

Hebt u dit fantastische optreden in 2009 gemist? U krijgt een tweede kans tijdens de Sunday Blues 2012 op zondag 1 april 2012: Barrelhouse, playin’ the blues in Brasserie de Plantage. Met Tineke Schoemaker (zang), Jan Willem Sligting (contrabas, accordeon), Guus & Johnny Laporte (gitaar), Han van Dam (piano) en Bob Dros (drums). Net als in 2009 wordt het geluid weer verzorgd door AnyKey Productions. Kijk voor meer filmpjes bij Audio/Video. Zondag 1 april 2012: Barrelhouse, aanvang 16.00 uur!

Meest recente berichten