Pop

Café De Uitmarkt in Venray was een van de deelnemende kroegen bij de Popronde op 5 november 2017. De eigenaar kende AnyKey van eerdere bands en belde om het geluid te verzorgen. En dat was een feest, om Amber Gomaa en haar band van geluid en licht te voorzien! Oordeel zelf, hieronder eerst de mix vanaf de mengtafel, daarna twee video’s, opgenomen met de iPhone (zonder nabewerking van het geluid).

The Wave – tribute to the Eighties, recorded live @ Kim’s Kroeg Tilburg, The Netherlands. Elk optreden van The Wave is een knalfeest, ze zetten de hele tent op z’n kop met een knallende show. Opgenomen 27 januari 2019.

BanDeVille
Mink Deville
tribute bandBanDeVille benaderde AnyKey Productions om het geluid te verzorgen als een zaal of café geen eigen set heeft, om zeker te zijn van een goed geluid. Zoals hier bijvoorbeeld, bij een optreden t.g.v. de feestelijke openingsfestiviteiten van Kloostervelden en De Broeders op 23 september 2017, georganiseerd door Epilepsiecentrum Kempenhaeghe in Sterksel bij Eindhoven. Een mooi voorbeeld van de geluidskwaliteit van de nieuwe compacte geluidsinstallatie – ook op wat grotere afstand van het podium. NB: de gehele opname is gemaakt met een iPhone, zonder enige nabewerking van het geluid.

G-Live
In de “gloriedagen” van Jimmy Glasmacher’s G-Live sessies in De Plantage aan het Museumplein in Ede en in het Hof van Wageningen verzorgde  AnyKey Productions aantal jaren het licht en geluid. Hieronder een video van een sessie in het Hof van Wageningen (v/h WICC), op 23 september 2007. De lokaal toen al wel bekende zangeres Lisa Hordijk zat in het publiek en werd overgehaald een nummertje mee te zingen. Zoals bekend won Lisa Lois in 2009 bij X-Factor. Muzikanten bij deze sessie: Marcel Fisser (gitaar), Danny Sahupala (drums), Sander Tournier (keyboards) en uiteraard Jimmy Glasmacher (bass).

NB: het was een heel bijzondere setting in deze (congres-) zaal: podium in het midden, publiek er rond omheen gezeten. Een uitdaging om iedereen van een goed geluid te voorzien, zowel het publiek als de muzikanten. De video/audio opname is van Jos Moal, helaas kon zijn gevoelige camera de geluidsdruk op het podium niet goed aan, vandaar het helaas ietwat vervormde geluid.Hieronder nog zo’n mooie opname van Jos: let eens op het veranderende geluid als Jos met z’n camera bij een instrument komt, zoals de voet van Jaap Meurs (ca 3’30”). Het geluid wijzigt afhankelijk van de camerapositie – logisch natuurlijk, maar op TV zie/hoor je dit nooit, daar wordt het geluid niet door de microfoon van de camera opgenomen…

Bij de G-Live sessies kwamen regelmatig top-muzikanten voorbij, zoals bijvoorbeeld Memrox, in 2007 de gitarist van Anouk. Kijk en luister naar MemRox, playing Jimi Hendrix’ Little Wing.

Nog een G-Live opname van de ‘meelopende’ MP3-recorder die we u niet willen onthouden, rechtstreeks vanaf de mengtafel opgenomen, ‘recorded live’ op 11 maart 2007, tijdens een G-Live sessie in Ede. Jan Kanis: Mustang Sally.

Sixties
Sixtiesband Don’t Look Back ontstond in 1995, in de oefenruimte naast het huis in IJzendoorn. AnyKey Productions stond aan de basis van deze band en bleef bijna 20 jaar de ‘huisleverancier’ van geluid & licht voor de optredens. Hieronder enkele video’s.

Deel 2 staat ook op YouTube. In 2003 sloot Don’t Look Back het theaterseizoen van Agora af met een eenmalig Abbey Road project. Speciaal voor dit theateroptreden hadden de muzikanten deze Beatles-album vrijwel volledig ingestudeerd. Op deze video speelt nog de veel te jong overleden bassist Peter Kooken. Ook tijdens dit optreden werd het geluid en licht verzorgd door AnyKey Productions.

Op 16 mei 2014 speelde Don’t Look Back hun “real time sixties” live at Klangfabrik / Coffee house Kleve, in Duitsland. PA, audio and video: AnyKey Productions.

Geluid via de aanwezige huisinstallatie in SIXX
In SIXX Skybar van Hotel Tiel wordt steeds vaker live muziek geprogrammeerd. De hulp van AnyKey Productions werd ingeroepen om de muziek op een aangenaam niveau via de huisinstallatie te laten klinken. Een opname van 3 november 2017, met zangeres Myrthe Hendriks.

Weer naar SIXX Skybar in Tiel, op 1 december 2017. Deze keer om het geluid te verzorgen voor een optreden van Frits Gieltjes. Als ervaren muzikant speelde hij perfect in op het aanwezige publiek!

Het jaar werd in SIXX op 31 december 2017 afgesloten door Myrthe Hendriks – een korte impressie van haar optreden.

Eetcafé De Potdeksel Deurne
Een korte video van een mooi optreden van PD The Next, op 22 december 2017 in eetcafé De Potdeksel in Deurne. Eerst het “voorprogramma”, met De Vocalettes.