Blues

The last SUPER BLUES SESSION recorded live at Grand Café MFC De Pluk Geldermalsen. Hieronder een video, opgenomen op 8 januari 2023.

Hieronder de eerste SUPER BLUES SESSION, featuring Little Steve, Robin van Roon, Bas JanssenJeffrey van Duffelen en Jan Markus. Twee filmpjes, Stichting Betuws Blues & Jazz Promotion proudly presents…

Squeeze Your Lemon, een prachtige slow blues met Little Steve op gitaar. Met dank aan Bert Lek voor de prachtige foto’s!

Ook 2018 begon weer fantastisch met de 3e Super Blues Session in het Grand Café van De Pluk. Bassist Jan Markus had i.o.v. Stichting Betuws Blues & Jazz Promotion weer een mooie band samengesteld: Willem van der Schoof (Hammond, piano), Richard van Bergen (gitaar en zang), Eduard Nijenhuis (drums) en Harold aka ‘Fat Harry’ van Dorth (gitaar en zang) speelden de sterren van de hemel. Opgenomen op 14 januari 2018 met een iPhone4 + Fostex adapter, what you see (and hear) is what you get! Hieronder drie korte video’s.

In 2019 alweer de 4e Super Blues Session in het Grand Café van De Pluk, featuring Robbert Fossen, Harold van Dorth, Wybren Feenstra, Jody van Ooyen and Jan Markus. Hieronder een korte impressie.

Hieronder korte impressie van een prachtig optreden van Guy Davis (USA) in de theaterzaal van De Pluk in Geldermalsen, 14 maart 2018.

Na twee jaar ‘corona gezeik’ weer tijd voor live muziek in De Pluk: Claptunes, een tribute aan Eric Clapton in het Grand Café van De Pluk. Hieronder twee filmpjes, opgenomen met een iPad (en achteraf bewerkt qua beeld, inzoomen etc).

Hieronder nog een mix van het intieme optreden van Claptunes.

Barrelhouse
In 2006 trad Barrelhouse op in een uitverkocht dorpshuis in IJzendoorn. Daar zijn helaas geen beelden van, wel twee MP3-opnamen. Eerst een langzame blues… en luister eens hoe Barrelhouse het publiek stil weet te krijgen door héél zacht te gaan spelen: If you really want to leave me.

Nog een live-opname van Barrelhouse: Fields have turned brown.

Van de optredens van Barrelhouse bij Sunday Blues 2009 in Ede zijn wel video’s, zie hieronder.

Meer Barrelhouse? Hier vind u deel 2, deel 3, deel 4, deel 5 en deel 6 van het optreden tijdens de Sunday Blues in Brasserie de Plantage in Ede; bij Nieuws ziet u Barrelhouse tijdens de Sunday Blues 2012.

Wageningen, Junushoff
Groot feest in Wageningen: in 2013 was Wageningen 750 jaar stad. Dat moest groots gevierd worden met een ‘muziekweek‘. Vrijwilligers van Jazz at the Rhine Town Club organiseerden samen met de Stichting Music Event 2013 een muzikaal feest in en rond Theater Junushoff. Er werd een prachtige Spiegeltent gehuurd voor de diverse optredens, een Kempisch Danspaleis. Voor het geluid en licht werd AnyKey Productions gevraagd: “We willen gewoon een goed geluid“, aldus een van de bestuursleden. Eerder verzorgde AnyKey Productions het geluid bij het Rhine Town Jazz Festival, in het Hof van Wageningen (voorheen Wicc), in meerdere zalen. Dat was goed bevallen, dus of AnyKey de uitdaging wilde aangaan… Hieronder een korte impressie van de muziek in de Spiegeltent op 6 april 2013, met o.a. Mr. Leon Blue… idd: blues!

Café Loburg in Wageningen kreeg een nieuwe eigenaar en bij de ‘Grand reopening’ op 7 september 2013 speelde Little Steve & the Big Beat. Loburg had een nieuwe geluidsinstallatie, AnyKey Productions verzorgde op verzoek van de band het geluid. Een uitdaging, want de geluidsinstallatie was nog helemaal niet ingeregeld en Little Steve speelde terwijl het restaurant boven het café geopend was (en de verdiepingsvloer is van hout…). Het moest dus vooral niet te hard

Of het nou door het mooie optreden in Wageningen kwam is niet duidelijk, maar de organisatoren van Sunday Blues in Ede boekten Little Steve and the Big Beat voor een optreden op 6 april 2014 in “Het Oude Politiebureau“. Sound, light & video wederom by AnyKey Productions.

Zondagmiddag Live
In 2013 een poging live muziek in Dorpshuis Ons Tehuis uit de Betuwse klei te trekken – maar het dorp is te klein, helaas iets te weinig bezoekers… Het eerste optreden was het debuut van het Dr Hip Trio, bij Zondagmiddag Live. op 26 mei 2013. Peter van de Woestijne – Hammond, André Roodbeen – Guitar & Vocals en Mike Roodbeen – Drums. Sound, light & stage: AnyKey Productions uiteraard…

Café XL Wageningen
Nog een mooi initiatief: live music op ‘3e Kerstdag‘ in Gerben’s Café XL Wageningen, met drie bands:

  • Willie B. and The Blue Sparrow
  • BeeTriple Gee
  • Lookin’ 4 Blues

Hieronder een korte videoimpressies van deze mooie afsluiter op 27 december 2013.

Preston Shannon
Over naar alweer een nieuw initiatief: blues in Amersfoort! Kosten noch moeite gespaard: Preston Shannon & The Fuzzy Licks traden live op, at Club Funk Amersfoort, sound: AnyKey Productions. Opgenomen op 23 maart 2014. Helaas was ook Amersfoort te klein om kostendekkend te zijn voor Club Funk. Maar wel een mooie video!