Jazz

Om jazz goed te kunnen uitversterken moet de geluidstechnicus affiniteit hebben met de soort muziek die er gespeeld wordt – maar eigenlijk geldt dat altijd natuurlijk… Bij oude stijl jazz beslist geen knallende snare en enorme diepe en harde bas! AnyKey Productions laat de muziek klinken zoals het bedoeld is, en ook jazz valt binnen het muzikale plaatje (opgegroeid met The Dutch Swing College Band…). Hieronder enkele “jazz” voorbeelden. Op 15 september 2017 organiseerde Easier Dental Care in Hotel de Heerlickheijd van Ermelo een congres. The Quinted, het jazzorkest van tandarts Hugo Vreugdenhil uit Geldermalsen speelde op twee verschillende locaties; maar dankzij de compacte apparatuur van AnyKey Productions kon alles binnen een uur worden omgebouwd.

In het voormalige Hotel De Wageningse Berg organiseerde jazz-liefhebber Wim Zeegers maandelijks de mooiste intieme optredens, Hier een video van het optreden van Shai Shahar op 12 december 2010. Deze gelegenheidsband bestaat uit Cees van Lier (sax), Thijs Cuppen (piano), George van Deijl (bas) en Menno Veenendaal (drums). De beelden komen van een iPhone, de ‘AnyKey-mix’ komt vanaf het aanwezige mengpaneeltje.

Jazz bij de Molen
Molenaar en oude-stijl jazz liefhebber Jarke Schober organiseert al jaren op rij het bij de liefhebbers bekende gratis toegankelijke Jazz bij de Molen in Elden (Arnhem). Om alle bands van een goed geluid te voorzien huurde hij AnyKey Productions in. Hier een optreden van de Ted Easton Tributeband en Jurbena Jazzband, zoals opgenomen op 23 augustus 2014. Twee bands naast elkaar op één podium, om-en-om spelen zonder pauze. Een uitdaging voor de geluidstechnicus, maar dankzij de digitale mengtafel, de goede spreiding van de PA en de 12 (!) monitorboxen liep het vlekkeloos – al was het helaas een koude winderige augustusavond deze keer.

Nog een video van Jazz bij de Molen: deze keer met wat ‘andere’ muziek: Gipsy Swing met C’est si Bon (NL) en traditionele jazz door The Mardi Gras Jazzband (BE). Hieronder een korte impressie van 19 augustus 2017, met een mooie gezamenlijke afsluiter van beide orkesten.